audio with realistic timbre
 

"Mystique" - Een voorversterker met de 4019A (7)

Ga direct naar deel 1 2 3 4 5 6 7

Overzicht.
De accu's zijn ondergebracht in de voorversterker. Let wel op dat door deze wijze van monteren gekozen dient te worden voor zg. stand-onafhankelijke loodaccu's!!
Prominent aanwezig is de verzwakker van Tribute. Alle schakelaars zijn gemonteerd m.b.v. hout om 'schakelklikken' zo veel mogelijk te dempen.

Het kathodecircuit met de laatste hoog-spannings condensator dicht bij de buishouder: Op deze manier wordt de signaalweg zo kort mogelijk gehouden.
Hier is direct op de buispinnen aangesoldeerd maar een buishouder (UV4) is natuurlijk praktischer. (De grid-stopweerstand is nog niet gemonteerd.... verlate levering..)
Niet de beste foto... helaas.
De buishouder voor de gelijkrichter is gemonteerd op een koperen plaatje en geschroefd op 2 vuren latjes welke zijn verlijmd met het chassis.
Een soldeersteun is geplaatst om vanaf de voedingstrafo de verschillende taps voor de hoogspanning het chassis in te brengen.
De groene weerstand verbind de signaalmassa met de massa van het lichtnet en trafobehuizingen.
Overzichts foto van het voedingsgedeelte.
De zekeringhouder is intern omdat hier op de achterzijde geen ruimte voor was.
De 4-standen schakelaar bedient zowel de hoogspanning als het opladen van de accu's.
De Post-buis STC 3A/110A, een equivalent van de STC 4022A. Een bijzonder goed klinkende buis met een versterking van plm. 11 die uitstekend te belasten is met een transformator en een 'vriendelijke' gloei heeft van 4.5V/250mA waardoor een accu niet al te snel leeggetrokken wordt...
De gelijkrichter G1064, een equivalent van de RGN1064. De AZ1 kan ook worden toegepast hoewel deze een P8 buishouder vraagt.
De achterzijde met rechts de netentree met filter en daarnaast de aansluiting voor de accu opladers.
Links de PHY-HP cinch-busjes.

Het volledig (eiken)houten chassis en de houten knoppen zijn verkrijgbaar via AE-Europe. Deze laatste zijn voorzien van een 6mm gat waar de as in verlijmd kan worden.

Onder "Mystique" in volle glorie met linksachter de voedingstrafo, daarvoor de 2 smoorspoelen en achter de buisjes de line-out trafo's...

Begin...

 

_______________