audio with realistic timbre
 

"Unique" - Een voorversterker met de 5687 en Tribute transformatoren (2)

Ga direct naar 1 2 3 4


Het aluminium bovenblad met de hoeklijnen welke de compartimenten creëren. Linksboven de inputs en rechtsboven de entree voor de voeding. De gehele voeding staat links, de signaal-verwerking rechts op het chassis: derhalve geen kans op instraling van de voeding op het signaal..


De bekabeling (teflon) voor de gloei-spanning. De 5687's worden gegloeid met AC! De middenaftak van de gloeispanning ligt aan massa en is op deze manier compleet stil. Ook te zien zijn de kathode- en de roosterlek-weerstand.


De voeding. Hier is de buishouder voor de gelijkrichter te zien, de 1e papier-in-olie condensator en de 1e Super-E-cap conguratie. De 2e Super-E-cap staat bij het signaal gedeelte. Op deze manier is de retour (massa) van elk circuit zo kort mogelijk gehouden.


Helemaal linksboven de coaxiale digitale input voor de Nono-Dac met daaronder een Led om te zien of er signaal gegeven wordt aan de dac. Verder links de bronkeuze schakelaar en rechts de stappen-schakelaar. Op elke as is een flexibel koppelstuk gezet om eventueel wringen van de as tegen te gaan. Ook is de massa leiding geplaatst (met isolatie) met daaraan parallel de hoogspanning.


Alles is bedraad en de Nono-Dac is geplaatst. De groen/witte draad is de voeding van de Nono-Dac. De Nono-Dac zelf zit direct aangesloten op de bronkeuze schakelaar.

 

Volgende...

_______________