audio with realistic timbre
 

Het modificeren van een electrlytische condensator (5)

Ga direct naar pagina 1 2 3 4 5

Nu geven we door middel van een keep aan, waar de negatieve aansluiting van de condensator zit. Dit gaat gemakkelijk met de vijl.

Dan is het tijd om te lakken: De gaatjes waar de leads door naar buiten komen, lakken we voor de zekerheid goed af! Even ter verduidelijking: de leads zelf niet! Aangezien het hier de kopse kant van het hout betreft, moeten we er veel lak op smeren omdat dit er meteen intrekt. Een goede lak hiervoor is Schellak: prima conserverende eigenschappen, natuurlijke ingrediënten en op alcohol-basis dus zeer snel droog!

De zijkanten van de behuizing worden meteen ook gelakt, de lak is toch zeer snel droog!

Nu moet het dekseltje nog worden gemonteerd. Haal bijenwas dat te hoog zit weg met een mesje en zorg ervoor dat de deksel goed past.

Het dekseltje wordt verlijmt met houtlijm. Snel drogende houtlijm voldoet hier prima. Smeer de houtlijm in voldoende mate rondom op het dekseltje. Druk het dekseltje stevig op de behuizing en verwijder meteen de overtollige houtlijm.

Nu kan ook het dekseltje worden gelakt...

Nadat de lak op de condensator gedroogd is, wordt deze geschuurd en vervolgens (nette afwerking) in de was gezet. Tevens helpt deze was ook nog eens extra bij het conserveren van de condensator.

Et voilą: Twee gemodificeerde elco's die als tegenprestatie voor de geleverde arbeid ongelooflijk veel beter klinken dan de originelen!!

Deze modificatie neemt, mits de bovenstaande materialen gebruikt, iets meer dan 2 uur tijd in beslag. Het maken van de houten behuizing uitgezonderd. Het is een leuk karweitje, zeker anders dan de meeste modificaties! Mocht het toch iets te hoog zijn gegrepen: Cees Piet biedt aan deze modificatie te willen uitvoeren, zoals hierboven beschreven, voor 50Euro per paartje condensatoren... Hier zitten de condensatoren niet bij inbegrepen.. Neem voor meer informatie contact op met Cees.

Terug naar de 1e pagina..

_______________