audio with realistic timbre
 

Tentlabs DIY CD-speler (3)

Ga direct naar 1 2 3

TentLabs DIY CD-player
De eerste test: Met de brug naast de speler (microswitch voor het loopwerk) de eerste controle of alles functioneert.
TentLabs DIY CD-player
Een blik op de DAC en I/V omzetter...
TentLabs DIY CD-player
Een boven aanzicht.
TentLabs DIY CD-player
De aansluitingen van de SP/DIF uitgang...
TentLabs DIY CD-player
... en de SP/DIF ingang vanaf het loopwerk.
TentLabs DIY CD-player
Montage van de brug in het chassis. De bedrading dient vrijgehouden te worden, dat is even puzzelen...
TentLabs DIY CD-player
Na controle van de off-set spanning van de I/V omzetter kan de bovenplaat worden gemonteerd. De deksel dient te worden gesteld en verlijmd met kit. De speler is gereed voor gebruik!
TentLabs DIY CD-player
De eerste muzikale noten!

De KIT is eenvoudig te bouwen, kennis van electronica is nauwelijks benodigd dankzij de duidelijke en rijk geillustreerde bouwbeschrijving (kan natuurljk geen kwaad).
Het is ronduit leuk om te doen, je ziet immers snel een eindproduct ontstaan dat er mag zijn!
Het bouwen is te realiseren in 1 dag, 2 dagen zeker (weekend?). De "roze bril" van de aanschaf is nu extra roze vanwege het zelfbouw aspect!

Het eindresultaat is een High-End speler, ontwerp TentLabs, dat zelf is gebouwd.

Hoe klinkt de speler?
De TentLabs is klankmatig van een heel hoog niveau, heeft een uitgesproken rustige weergave dat in 1e instantie niet echt een "wauw"-factor oproept. Het podium dat wordt neergezet is breed, diep en "gestoken" qua plaatsing. De laagweergave is super, het hoog is ragfijn. Het geluid vermoeit nooit en laat je genieten van elke cd die gespeeld wordt!
De rustige weergave is misschien het enige dat als "min-puntje" aangedragen kan worden, hiermee bedoelend dat de eigenlijke kwaliteiten van de cd-speler in 1e instantie niet meteen zullen opvallen.. A<->B vergelijkend met andere cd-spelers lijkt de indruk te wekken dat de TentLabs wat saai is, niets is echter minder waar! Na een langere periode van luisteren ontstaat er een bepaalde chemie tussen luisteraar en speler die onmiddelijk gemist wordt wanneer van cd-speler gewisseld wordt...

Conclusie:
Een regelrechte aanrader, deze TentLabs DIY-speler! De kwaliteit van de componenten en het ontwerp is van de "bovenste plank", het bouwen is goed te doen (ook voor de niet-electronicus) en is als het lezen van een spannend jongensboek. Daarbij is het eindresultaat van hoge kwaliteit en kan wedijveren met fabrieksklare cd-spelers van wellicht het dubbele in prijs!

www.TentLabs.com

...Begin

*

_______________