audio with realistic timbre
 

Voorversterker met Full Music 101D/n en DiyParadise "Beyonce" volumeregeling (1)

Direct naar: 1 2 3

Schema versterker

DiyParadise "Beyonce".
Yeo van DiyParadise brengt met grote regelmaat hele interessante producten op de (zelfbouw)markt. De Monica dac en de klasse-T versterker Charlize zijn regelrechte aanraders! Beyonce is een digitale volumeregelaar met als basis de Texas Instruments PGA2311. De regelaar is door Yeo reeds gebouwd en geprogrammeerd, en behoeft alleen nog een gebalanceerde voeding met minimaal +7Volt en -7Volt. Bijgeleverd wordt een kleine afstandsbediening waar naast het volume ook een mute- en dim-functie mee bediend kunnen worden. De regelaar is niet passief, er wordt gebruik gemaakt van een opamp welke binnen Yeo's programmering een versterking van 30dB oplevert. Mute is -95dB, daarna in stapjes van 1dB van -35dB naar +31dB versterking met een corresponderend oplopen van het display van 00 tot en met 68. Ingangs impedantie is 10Kohm en uitgangsimpedantie is rond de 600ohm volgens het datasheet van de PGA2311.

DiyParadise Beyonce

Al met al een hele mooie, goed klinkende en praktische passieve/actieve volume regeling!

Silk audio transformators.
Door AE-Europe wordt sinds enige tijd lijn-uit trafo's verkocht van het Taiwanese Silk. Deze trafo's hebben een step-down van 5K naar 600ohm of 10K naar 600ohm wat respectievelijk 1:0.33 en 1:0.25 is. Deze trafo's zijn bedoeld ter aanvulling van het eigen assortiment. De trafo's zijn gewikkeld in verschillende secties om zo een goede koppeling te garanderen en dus een acceptabel frequntiebereik. Het wikkelen van een trafo met een step-down van 4:1 is niet eenvoudig wil je een minimale bandbreedte van 20Hz tot 20Khz halen binnen -3dB, Silk claimt dit te hebben gerealiseerd. De behuizingen zijn keurig zwart gespoten met het logo in wit via zeefdruk boven op de behuizing.

Silk line-out transformer

Praktijk leert dat de aanbevolen 600ohm weerstand, die moet worden geplaatst parallel aan de secundaire, een must is: Wanneer gemeten wordt zonder deze weerstand, of met een weerstand die aanmerkelijk hoger in waarde is, is de frequentie karakteristiek ronduit dramatisch! Met geplaatste 600ohm weerstand is deze stabiel en meet recht vanaf 10Hz tot 25Khz.

Meting Silk interstage Meting Silk interstage
Sinus bij 20Hz en 33Khz.... (lager dan 20Hz geeft op de foto alleen een punt op de scope...)

 

Full Music 101D/n.
Dit is een zogenaamde heruitgave van de Western Electric 101D echter uitgevoerd met de meer gangbare UX4 voet ipv de originele UV4 voet. Full Music heeft de "tennis ball" glasvorm aangehouden en levert de 101D met vaste anode plaat of met een gestanste anode-plaat welke een gaas-anode qua karakteristiek benadert.

Full Music 101D/n

Een impressie van deze buis kun je hier vinden.

Tentlabs low noise heater module

Gloeispanning is 4.5Volt bij 1Ampère welke zich uitstekend laat voeden door de Low Noise heater modules van Tentlabs.

Volgende...

*