audio with realistic timbre
 

Thuis bij: John Weijers

Niet al te groot behuisd, wel voorzien van een "grote" installatie: John Weijers.
John heeft per kanaal een dubbele Oris hoorn (Doppenberg) staan. De bovenste hoorn is voor mid-hoog / hoog en is voorzien van een AER unit, de onderste hoorn heeft een even snelle unit voor het laag (merk mij onbekend). Het rendement van deze weergevers ligt ruim boven de 100dB en vraagt dus kwaliteit van de versterkers.

Een tweetal versterkers per kanaal voorzien de speakers van signaal: een 300B single-ended versterker voor mid-hoog / hoog en een hybride mosfet versterker voor het laag. De verdeling is niet voor de hand liggend want de hybride versterker voorziet ook voor een deel de AER van de benodigde stroom. Alle versterkers zijn van de hand van Peter van Willenswaard en zijn imposant van afmetingen en gewicht!

De "houten kist" is de 300B versterker, daar bovenop staat de hybride versterker. Beide versterkers zijn rijkelijk voorzien van extra, extern aangesloten, voedings condensatoren (MKV en papier-in-olie). Netbekabeling is dubbel afgeschermd, van professionele kwaliteit en afgemonteerd met Furutech stekers. De gehele installatie wordt van spanning voorzien via een lichtnet scheidingstransformator van AE-Europe.

De DAC is van de hand van Peter van Willenswaard: geheel in koperen behuizing en onzichtbaar ondergebracht in de kast waar het cd-loopwerk op staat. Dit cd-loopwerk is een CD-pro van Philips: een zelfbouw loopwerk in wederom een geheel koperen behuizing. Tevens is dit loopwerk voorzien van een extra klok - ook weer van van Willenswaard. Het loopwerk staat op ingenieuze dempers welke John heeft laten (na)maken...

Het geluid:
Verhalen over een "neuzig" of "toeterend" geluid kan ik meteen naar het rijk der fabelen verwijzen! Deze set zet een zeer gedetailleerd en zeer snel geluid neer met een groot én diep podium. Met name de enorme detail-rijkdom valt op zonder dat het vermoeiend is om naar te luisteren...

 

_______________