audio with realistic timbre
 

Thuis bij: Jan de Hoon

Bij Jan ben ik niet thuisgeweest. Hij heeft mij recentelijk de foto's gemailed van zijn  zojuist voltooide "807 Single Ended". Deze foto's wil ik je niet onthouden. Het is een prachtig afgewerkte kast geworden met RVS bovenblad en een elegante oplossing om de transformatoren te " verbergen". Het schema is dat van TriodeDick's 807SE....

..de spanning er op, med LED weergave voor "in bedrijf" en bronkeuze.....nette opbouw: een "hard-wire-hell..

De netspanning erop. Links de LED's voor stby/in bedrijf, rechts de LED's voor bronkeuzeindicatie, rechterplaatje: de binnenzijde van de versterker. Duidelijk te zien zijn de MKP's van Angela (Solen), hier is duidelijk niet bezuinigd op de componentjes.

OLS Emotion... De Emotion van OLS... Close-up van de gebruikte units

Zojuist een schrijven met (bovenstaande) foto's van Jan ontvangen:

Speakers:dit zijn de Emotion 2 van OLS uit Breda .Gebouwd eind 1997. Hoog: Morel MDT 30S ; Mid: Seas Excel W11CY002 ; Laag : Seas Excel W17E002. Beide Excel's hebben een magnesium membraan , wat op de foto's goed te zien is. Het originele ontwerp was 86cm hoog , maar ik heb de kast 1m hoog gemaakt .Al het freeswerk is door mijzelf gedaan , behalve de grote schuine kanten .Het filter is " hardwired " opgebouwd en zit onderin de kast en de "loze ruimte ", verkregen door de kastverhoging is gevuld met zand welk gebruikt wordt voor de glasfabricage , waardoor het totale gewicht op 36,5 kg komt .Dit was mijn eerste fineerproject , maar is m.i. goed gelukt .Het geheel is bekabeld met Van Den Hul CS-12 kabel en per box zitten er 4 platen Deflex in .

Jim de Kort en ik  vinden ze prima klinken... De woofer heeft oorspronkelijk 4 bevestigingsgaten , maar aan de achterkant v/d bevestigingsflens zaten nog 4 z.g. "blinde " gaten , welke ik ook doorgeboord heb . Zodoende zit de woofer met 8 boutjes vast , uiteraard en net als de middentoner met inslagmoeren . Onder alle speakers zit Deflex afdichtingsband .Alle voornoemde materialen worden bij het bouwpakket meegeleverd. Het is alleen geen goedkoop pakket , maar zeker zijn prijs waard . 

Cd speler:  Dit is een door de Jong Systems gemodificeerde  TEAC VRDS-10. Hier hangt een Van Den Hul " The First " interlink aan . 

Versterker: Mission Cyrus 3 met PSX (= extra en schone voeding)  (nu verdrongen van deze plaats door de 807SE, Jan???)

Tuner: Philips FT 930 

Cassettedeck: NAD 6100 (Monitorserie), wordt nu nog nauwelijks gebruikt . 

Nadere gegevens omtrent de 807SE: Geheel, met uitzondering van de gloeidraden en trafovoeding, met zilver/teflon bekabeld. Stuurbuizen: 3 st. 6SN7 WGTA - Jan Philips ECG. Eindbuizen :807 Nat. Union ( VT 100 A ) en natuurlijk nog de 807 RCA om straks eens uit te proberen. Kathode ontkoppel C's v/d 807 zijn Black Gate FK-type's .Koppel C's zijn Chateauroux tinfolie's .Ook de trafokap is van geborsteld RVS . Deze heb ik jammer genoeg moeten " parelstralen " waardoor hij er iets anders uitziet dan de chassisplaat .Het hout v/d kast is 18 mm multiplex, welke ik hetzelfde heb gefineerd als mijn speakers . 

Platenspeler: in mijn hobbyruimte (boven) heb ik nog een Thorens TD145 MK2 staan .Deze wil ik , nu de versterker klaar is, gaan modificeren ; zoals op de site van www.platenspeler.com staat. Uiteraard krijgt deze ook hetzelfde " fineerjasje ". Als alles klaar is hoop ik hem samen met de 807SE in mijn woonkamer te kunnen plaatsen . Alleen ontbreekt dan nog een phono-voorversterker, maar daar heb ik al diverse (buizen)ontwerpen op de verschillende site's gezien . 

Luidsprekerkabel: een sinds kort zelfgemaakte kabel van zilver / teflon ,echter zonder 6mm tube. Ga ik nog een keer proberen, ik heb de tube liggen.

Over de klank van Jan's de installatie kan ik kort zijn: Ik heb ze (nog?) niet beluisterd. Echter:  " dat zit wel goed!", volgens Jim de Kort, en wie ben ik dan om daar aan te twijfelen....

_______________