audio with realistic timbre
 

"Replique" - Een voorversterker met de '26 en een geregelde voeding (2)

Boven: Overzicht van de voeding. De 2 ringkern-transformatoren worden gebruikt om de 6AS7 en ECC83 van gloeispanning te voorzien.

Links: De 1e sectie van de gloeispannings stabilisatie voor de '26.

2 Maal een uitgang via octal-buishouders.
De netspanning wordt eerst gefilterd door een simpel onstoorfilter. De papier-in-olie condensatoren zijn verlijmd met de bovenplaat middels siliconenkit.
Één sectie van de geregelde voeding: de 6AS7, ECC83 en OB2. De 2 nichicon condensatoren op de achtergrond worden gebruikt bij het "tillen" van de gloeispanning van de 6AS7 en ECC83
Overzicht van de spannings-versterker.
2 x gestabiliseerde voeding voor de '26. De BlackGate WKZ en kathode-condensatoren zijn "omgebouwd". De volume-schakelaar is opgebouwd met weerstanden in serie.

Close-up van het circuit rondom de '26. Dit is een foto uit een vroeger stadium: de "balans"-weerstandjes op de kathodes moeten worden weggelaten! Kathodeweerstand aansluiten op de "min" van de gloei-spanning! Bedrading is "geplet" zilver met katoenisolatie.

Onder: De voorversterker "in bedrijf".

Heeft Jim de Kort gelijk?
Dit betreft natuurlijk de buiskeuze op de voorversterker... Jim noemt de weergave van de '26 "the sound of an angel" en ik kan niet anders dan hierin meegaan! Natuurlijk luisteren we niet alleen naar de '26, ik bedoel hiermee dat de voeding ook een belangrijk aandeel heeft in de kwaliteit van de weergave. Het geluid is zeer drie-dimensionaal en detailrijk zonder enige scherpte. Er heerst een haast absurde "zwartheid" van waaruit het geluid wordt opgebouwd - heel indrukwekkend! Klank is voortreffelijk en snelheid is in ruime mate voorhanden. Een vergelijking met "Mystique" is hier niet aan de orde: Het zijn twee totaal verschillende voorversterkers met elk hun eigen sterke kanten. Als ik toch een opvallend verschil zou moeten opnoemen dan zou ik stellen dat "Replique" de meer analytische voorversterker is...

 

Legenda
Schema Voorversterker
  Geregelde voeding
Transformatoren AE-Europe, Tribute
Buizen Antique Electronic Supply
Jim de Kort VT52.com

 

 

Vorige...

_______________